Ons Verhaal
Anno 2000 ontstond DIAMUR als een joint venture tussen twee Vlaamse families, die beiden hun roots hadden in de cementindustrie , de betoncentrales en de handel in bouwmaterialen.
Hun kennis en ondernemingszin zorgde ervoor dat DIAMUR in een mum van tijd uitgroeide tot een toonaangevende speler in de markt van de silomortels. Al gauw werd in de Antwerpse haven een mengcentrale gebouwd en werd een dealernetwerk uitgebouwd in Vlaanderen en Wallonië.
Kwaliteit en productontwikkeling stonden vanaf de start centraal. Dit leidde niet enkel tot een goede reputatie maar ook tot mogelijkheden om over de landsgrenzen heen te kijken.
In 2007 werd gestart met de bouw van een verpakkingsfabriek. DIAMUR bracht als eerste producent de meest gebruikte poedermengsels op de markt in PE plasticzakken van 25 kg, een revolutie .
Inmiddels heeft Diamur bijna de kaap van 50 werknemers bereikt. In 2017 werd het roer in handen gegeven van een professioneel managementteam.
In de zomer van 2019 werd ook de nieuwe meng- en verpakkingsfabriek aan de Kastelweg in gebruik genomen, specifiek ontwikkeld en gebouwd om hoogwaardige producten te maken voor de professionele vakman.
Locale servicecentra
Diamur heeft in België voor de silomortels een netwerk van dealers die elk beschikken over ervaren plaatsingschauffeurs en onderhoudstechniekers. Alle bouwhandelaren die onze producten verdelen, kunnen daarenboven rekenen op onze ondersteuning qua opleiding, technisch advies en interventies op de werf daar waar nodig. Deze nabijheid laat ons toe aan de eindklant ons kwaliteits- en servicelabel te garanderen.
Respect voor het milieu
Diamur draagt op verschillende manieren haar steentje bij om de impact op het milieu miniem te houden. Er wordt ondermeer continu geïnvesteerd in beide productiefabrieken om het productieproces stofvrij te houden. Daarnaast worden ook voor het transport steeds milieubewuste keuzes gemaakt met niet alleen aanvoer van grondstoffen over het water maar ook vervoer van zakgoed naar de klant via binnenwateren. De silomortel blijft de meest milieuvriendelijke manier om mortel aan te maken op grotere werven. Tot slot wordt ook in het afvalbeleid geoptimaliseerd in functie van het milieu: recuperatie van reststromen, recyclage van houtafval en bewuste keuze om enkel zakgoed in PE verpakking aan te bieden (herbruikbaar op de werf en recycleerbaar).